Dalskärs Sjökrog, Dalskärsvägen, 38542 Bergkvara       -      Telefon: 0486-26060      -     Mail: info@dalskarssjokrog.se

Större Sällskap


Om ni funderar på att avnjuta en middag hos oss så har ni här nedan lite förslag på vad vi kan erbjuda. Dessa menyförslag är inget som vi har stående på menyn utan lagar just för er, så förutsättningen för att vi ska kunna hålla dessa priser är att alla i sällskapet enas om samma meny. Dessa menyer serveras endast för sällskap på minst 20 pers (med reservation för ändringar).


Vi kan också diskutera priset efter hur många ni är i ert sällskap.

Kom bara ihåg att vara ute i god tid så underlättar ni vårt arbete. 


Det går självklart bra att förbeställa en tre-rätters från vår Alá Carté

om ni har tänkt att komma under sommaren.

Se förslag här nedan.

Prisklass 1

Valfri trerätters för 315 kr

alt. tvårätters för 245 kr


Förrätter

Klassisk toast skagen med späd sallad och dillolja

Liten kavringslandgång med tre sorters sill, gubbröra och gravad laxfilé

Gratinerad getosttoast serverat med fikon- och portvinssirap, betor och rostade solrosfrön

Lufttorkad skinka och fetaostkräm med chilismaksatt melonsallad

Räkcocktail med ananas, gurka och fänkål smaksatt med ingefära, lime och chili

 

 

Varmrätter

Helstekt fläskfilé med säsongens primörer, rödvinssky och fransk potatisgratäng             

Ört- och citronfärserad kycklingfilé med krämig risotto, ungsbakade cocktailtomater och rödvinssky 

Grillad ytterfilé av rapsgris med säsongens grönsaker, bearnaisesås, rödvinssky samt rostad färskpotatis

Ört- och parmesangratinerad laxfilé med dillrostad färskpotatis, säsongens grönsaker samt vitvinssås  

Nattbakad högrevskärna, potatis- och palsternackspuré, baconsky samt säsongens primörer

 

 

Dessert

Chokladbrownie med färska bär och hallongrädde

Citroncheescake med exotisk fruktsallad och mandelflan

Krogens egen vaniljglass med lime- och myntamarinerade jordgubbar 

Vit chokladpannacotta med limesockrade hallon  

Mjölkchokladmousse med bär och hallonsorbet

 


Prisklass 2

Valfri tre-rätters för 385 kr

alt. två-rätters för 310 kr

 

Förrätter

Kavringsklädd kräftterrin med örtsallad och forellromsvinigrette

Kryddgravad laxrulle toppad med handskalade räkor serverat med senapssås 

Lättrökt ankbröst med palsternackscreme, marinerad grön sparris och örtsallad
Lätthalstrad rödingtartar med skummig blåmusselsås, krasse och rotfruktchips

Getostterrin inlindad i lufttorkad skinka med balsamvinägersirap och färska betor


 

Varmrätter

Rosastekt kalvytterfilé med grön sparris i lufttorkad skinka, ramslökssmör, rödvinssky och fransk potatisgratäng

Rosastekt flankstek med tryffelbearnaise, bakad rotselleri, syltad lök samt rostad färskpotatis

Helstekt Rödspätta med färska rödbetor, kapris och vispat pepparrotssmör, kokt färskpotatis          

Rimmad, Halstrad ryggfilé av sej serverat med hummerhollandaise, grön sparris och dillrostad färskpotatis        
Halstrad Fjällröding på bädd av rostad färskpotatis och primörer serverat med citronsmörsås


 

Dessert

Mörk chokladmoussekupol med passionsfrukt serverat med färska bär
Sjökrogens glass- och sorbetbricka med färska bär och chokladflan

Klassisk creme brulé med färska hallon och vaniljglass

Vit chokladcheescake med hallonsås, jordgubbar och mandelflan

 

 

Prisklass 3 

Valfri tre-rätters för 465 kr  

alt. två-rätters för 395 kr

  

Förrätter     

Sotad oxfilecarpaccio med löjrom, grön sparris och citroncreme samt friterad kapris

Kavringsklädd gräslök- och färskostsmousse toppad med löjrom, rödlök och dill

Sotad tonfisk med limebladsmajonäs, syltad rättika, wasabiärtor samt krasse

Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré, picklad gurka, rökt balsamvinäger samt färska örter

Långbakad Amerikansk flankstek med tryffelmajonäs, spädsallad, cocktailtomater samt picklad rödlök

 

 

Varmrätter
Grillad hängmörad entrecote med grillade grönsaker, kryddsmör, rödvinssky samt friterad risotto   

Rosastekt svensk hjortytterfilé med bakad rotselleri, friterad grönkål, pommes Anna samt svartvinbärssky

Helstekt oxfilé med sommarens grönsaker, potatisrulltårta fylld med örter och soltorkade tomater samt rödvinssky

Gremoulatastekt lammytterfilé med tre sorters rödbetor, pecorinorisotto samt rosmarinsky

Rimmad halstrad torskrygg med säsongens grönsker, nyslagen hollandaisesås och kokt färskpotatis

Helstekt rödtunga med rödbetor, kapris, riven repparrot, brynt smör samt färskpotatis 


Desserter

Mörk chokladterrin med havtornssorbet och färska bär

Trefärgad chokladmousse med färska bär, lemoncurd och chokladjord

Cognacssmaksatt päronterrin med krogens vaniljglass och kardemummacrunch

Triss i Hjortron; mousse, sufflé, sorbet med mynta och flan